Aktuality

PÚ Slatina 22.6.2024
3 Čvc, 2024

Domácí závody jsou pro nás vždy velkou událostí. Všechno dobře nachystat, co nejlíp zaběhnout své pokusy, a hlavně si to pořádně užít. Jednak jde o poslední závody sezóny, ale hlavně: doma je doma.

Tentokrát se nám vše komplikovalo už od rána. Déšť a bouřky, které přetrvávaly od noci, nám ztěžovaly chystání tratě a zázemí. Také v zákazu zaparkovaná vozidla a projíždějící řidiči i přes námi placenou uzavírku nám na rychlosti nepřidali.

Naštěstí se počasí nakonec umoudřilo a zahájení soutěže už probíhalo bez deště. Na zahajovací poradě bylo jasné, že kvůli velkému počtu družstev se poběží pouze jeden pokus. Všichni jsme tedy byli ještě více napjatí, jak to klapne.

Umístění bylo následující:

přípravka: 2. a 3.místo

mladší žáci: 3., 5. a 11.místo

starší žáci: 3.místo

dorost: 3.místo

Někteří byli sice trochu smutní, že nedosáhli na zlato, ale většina si své zasloužené medaile i další ceny velmi užívala. A aspoň máme v další sezóně kam výš směřovat.

Vše ještě zlepšil fakt, že v „Brněnské lize“ (jde o součet bodů ze závodů v požárním útoku z celé sezóny), která se na našich závodech každoročně vyhlašuje, se mladší žáci umístili na nádherném 1. místě a starší žáci obsadili krásné 3.místo, dorost obsadil také 3. místo a to už byla naše radost obrovská.

Na závěr bychom chtěli poděkovat  všem našim vedoucím, rodičům a členům sboru dobrovolných hasičů za velkou podporu a pomoc. Dík patří i našemu spřátelenému sboru SDH Brno – Husovice za doplňování vody a také hlavní rozhodčí Michaele Šrůtkové z SDH Brno-Vinohrady. 

Dále bychom touto cestou také poděkovali všem, co nás jakoukoliv formou podporují: Mír, Stavební bytové družstvo, PTH Group, Reda, Eisberg, Daikin a také z dotací MŠMT, Statutární město Brno a MČ Brno-Slatina.

https://www.rajce.idnes.cz/hasicibrnoslatina/album/pu-slatina-22-6-2024

Poslední aktuality

Ukončení sezóny

Prázdniny klepou na dveře, a tak jsme se i my, v posledním školním týdnu, museli rozloučit. Děti z přípravky si zahrály různé hry, ať už s vodou nebo bez ní. A domů si za svoji činnost hrdě odnášely medaile. Nejlepší mladší žáci byli ocenění poháry za své fungování v...

PÚ Ořešín 18.6.

Ořešínský pohár se běžel v sobotu 15.6.2024. Ráno brzy vstávat, rychle na místo, obléct dresy a helmy, připravit savice, hadice, proudnice, mašinu a další nezbytnosti. Nejdříve nástup, porada a … hurá, jde se na start. Už po odběhnutí prvních pokusů u nás panovala...

PÚ Chrlice 25.5.

Dne 25.5. 2024 se konal požární útok v Chrlicích. Od rána bylo jasné, že voda v hadicích nebude ta jediná, která nás tuto sobotu potká. Vše se potvrdilo hned při počátečním nástupu, kdy jsme zmokli poprvé. Přeháňky a bouřky (dokonce s krupkami) nás potkaly ještě...

Okresní kolo hry Plamen

V sobotu 18.5.2024 proběhlo Okresní kolo hry Plamen. V této soutěži děti měřily své síly ve více disciplínách. Kromě klasického požárního útoku zde byl běh na 60m s překážkami, štafeta dvojic, štafeta 4x60m a požární útok CTIF. Za náš sbor se zúčastnilo pouze jedno...

Na seznam aktualit